Приятели,

Радостни сме да съобщим, че тази година ПАРК „БОБИ И КЕЛИ“ ще е домакин на „МЕЖДУНАРДОНИЯТ ФЕСТИВАЛ НА АНИМАЦИОННИЯ ФИЛМ (МФАФ) ЗЛАТЕН КУКЕР – СОФИЯ“.

Фестивалът започва от 07/05/2018 и свършва на 13/05/2018. Пет дни, изпълнени с вдъхновение и разнообразни творчески образи и постижения.

Фестивалът е мост между професионалисти от цял свят и успява да покаже най-доброто от българската и световната анимация, като се стреми и да стимулира творческите изяви на аниматорите от цял свят.

Относно историята на МФАФ ЗЛАТЕН КУКЕР – СОФИЯ:

МФАФ ЗЛАТЕН КУКЕР – СОФИЯ играе ключова роля в анимационната индустрия като цяло, тъй като се организира от аниматори, които сами произвеждат анимационни филми, интересни за хора от различни поколения. МФАФ Златен Кукер-София показа високо ниво на професионално изпълнение, огромно международно участие с изобилие от множество творби на талантливи хора от цял свят. По време на фестивала и през цялата година, аниматорите и публиката имат възможността да присъстват на професионални майсторски класове водени от световно известни режисьори и аниматори, на изложби, семинари, кръгли маси, презентации и впечатляващи събития, свързани с анимационното изкуство. Всяка година фестивала се фокусира и върху опазването на околната среда, провежда се и пътуващ фестивал в страната. (animationfest-bg.eu/bg/about-festival/history/).

Нямаме търпение да споделим емоциите покрай фестивала заедно с вас. В блога ни ще намерите и програмата през различните дни. Боби и Кели ви очакват и вече много се радват на изкуството и красотите, които ще бъдат показани другата седмица при нас.

За нас анимационните филми са били винаги голям извор на вдъхновение за детски парк като нашия. Не е лесно да се изгради образ на анимационен герой, а какво остава като искаш да му предадеш и душа, да го одухотвориш, да го направиш за пример пред малките малчугани.

Чакаме ви жадни за изкуство и нови приключения из света на анимационната индустрия.

👉 Програмата на ЗЛАТЕН КУКЕР може да видите тук! 👈